Menu Sluiten

Hoe Wordt Een Douchegoot Geinstalleerd In Een Badkamer

ACO is uw professional voor uw afwateringssysteem en afscheidingstechniek. Wij zijn gespecialiseerd in de volgende 3 categorieën:-Woning, terras en oprit-Industrie-, utiliteitsbouw en openbare gebouwen-Buitenomgeving,wegenbouw en publieke parkings

00236700023670

More info

tags: Douchegoten – Afwatering Inloopdouche – Afwatering Sanitaire Ruimte – Afwatering Privewoning – Toepassingen Inloopdouche – 

Wenst u meer info over hoe wordt een douchegoot geinstalleerd in een badkamer kijk dan vlug op https://www.aco.be | Hoe Wordt Een Douchegoot Geinstalleerd In Een Badkamer

Inloopdouches zijn de ideale manier om een luxe en moderne uitstraling te geven aan uw badkamer. Een belangrijk onderdeel van een inloopdouche is de douchegoot. Maar hoe installeert u deze nu precies in uw badkamer? In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe u een douchegoot plaatst in uw badkamer, zodat u kunt genieten van een comfortabele en stijlvolle douche-ervaring.

Stap 1: Kies de juiste douchegoot

Voordat u begint met het installeren van een douchegoot, is het belangrijk om de juiste goot te kiezen die past bij uw badkamer en persoonlijke wensen. Maak een keuze tussen een wandafvoer of een vloerafvoer, afhankelijk van wat het beste past bij uw situatie. Ook is het belangrijk om te kijken naar het formaat en design van de goot. Er zijn verschillende materialen beschikbaar, zoals RVS, glas of kunststof. Kies een douchegoot die niet alleen functioneel is, maar ook past bij de stijl van uw badkamer.

Stap 2: Voorbereidingen

Voordat u begint met de installatie is het belangrijk om de vloer goed te controleren. Zorg ervoor dat de vloer egaal is en dat er geen obstakels zijn zoals leidingen of elektriciteitskabels. Verwijder eventueel oude tegels en zorg ervoor dat de ondergrond schoon en droog is. Leg vervolgens de douchegoot op de juiste plek en teken de contouren af op de vloer.

Stap 3: Uitsparing maken

Met een tegelzaag boort u een gat door de vloer in het gemarkeerde gebied. Dit gat moet groot genoeg zijn voor de douchegoot, maar niet te groot zodat deze niet meer past. Controleer voordat u verder gaat of het gat de juiste maat heeft.

Stap 4: Druktest uitvoeren

Vervolgens is het belangrijk om een druktest uit te voeren om te controleren of de afvoer goed werkt. Vul de vloer met water en kijk of het water goed doorstroomt naar de afvoer. Als dit niet het geval is, is het belangrijk om de afvoer aan te passen en nogmaals een druktest uit te voeren.

Stap 5: Plaatsen van de sifon

Nu is het tijd om de sifon te plaatsen. Dit is het onderdeel dat ervoor zorgt dat het water naar de afvoer wordt geleid. Plaats deze op de juiste plek in de uitsparing en gebruik een waterpas om te controleren of deze recht staat.

Stap 6: Douchegoot bevestigen

De volgende stap is het bevestigen van de douchegoot. Plaats de goot in de uitsparing en zorg ervoor dat deze goed aansluit op de afvoer. Vul eventuele ruimtes op met kit voor een waterdichte aansluiting. Controleer ook hier weer met een waterpas of de goot recht staat.

Stap 7: Aansluiten op de afvoer

Op het einde sluit u de douchegoot aan op de afvoer. Hiervoor kunt u gebruik maken van een flexibele afvoerbuis. Zorg ervoor dat deze goed vastzit en er geen lekkages zullen ontstaan. Laat de kit vervolgens uitharden voordat u de douchegoot weer in gebruik neemt.

Bonus tip: gebruik een tegellijm die geschikt is voor douches

Wanneer u klaar bent met het installeren van de douchegoot, is het belangrijk om de tegels te verlijmen met een tegellijm die geschikt is voor douches. Dit zorgt voor extra waterdichtheid en voorkomt lekkages.

Conclusie

Het installeren van een douchegoot lijkt misschien ingewikkeld, maar met deze stappen kunt u zelf eenvoudig en snel een douchegoot plaatsen in uw badkamer. Zorg ervoor dat u de juiste goot kiest, de voorbereidingen goed uitvoert en de douchegoot correct aansluit op de afvoer. Met een goed geïnstalleerde douchegoot kunt u genieten van een comfortabele en stijlvolle douche-ervaring in uw eigen badkamer.

Bron: https://www.aco.be/toepassingen/privewoningen/inloopdouche


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Hoe wordt een douchegoot geinstalleerd in een badkamer

!–StopPubText–>.